Robinho kritizuje !!!

09.02.2010 21:36

Brazílsky futbalista Robinho, ktorý je na hosťovaní z Manchestru City v FC Santos, sa po návrate domov kriticky vyjadril na adresu trénera "citizens" Roberta Manciniho. Podľa Robinha ho taliansky kouč nenechal vyniknúť a slobodne sa futbalovo prejaviť.

"Mancini má odlišný spôsob myslenia. V Brazílii tréner rešpektuje špecifiká každého hráča," uviedol Robinho pre Daily Mail: "Ale v Európe sú tréneri zvyknutí hrať s dvoma radmi po štyroch hráčov a vôbec nechcú vedieť, čo na ihrisku naozaj dokážete. Ak ste zasa na poste krídelníka, tak vás tréneri pošlú na ihrisko s tým, aby ste len behali. Musíte dobre utekať a je to."

Robinho oslávil svoj návrat do tímu Santosu pohotovým gólom pätičkou, vďaka čomu sa jeho tím tešil z ligovej výhry 2:1 nad FC Sao Paulo. Teraz dúfa, že jeho forma bude postupne gradovať s blížiacim sa svetovým šampionátom. "Pripravujem sa po fyzickej aj psychickej stránke, aby som bol najlepším hráčom na majstrovstvách sveta. Mám optimálny vek, len sa potrebujem rozbehnúť," uzavrel Robinho, ktorý utvoril v lete 2008 britský rekord, keď z Realu Madrid prestúpil do Manchestru City za 32,5 milióna libier.